Forskning

Forskningsbok_480

Selv om det foreligger lite forskning på at soneterapi virker, så trekkes det paralleller til akupunkturforståelsen. Det er lite forskning fordi det er så mange individuelle parametre og variabler i symptomoppfattelsen hos hver enkelt. Derfor kan naturvitenskapelige teknikker og kriterier for forskning ikke benyttes. Vi må bruke metoder som gir rom for tolkning og forståelse av erfaringslæring. Forstå det slik: selv om naturvitenskapen ikke har svar på hvorfor du lider/har smerter, så betyr ikke det at du ikke har plager og smerter.

”Å få en bedre helse uten å utvikle det indre på samme tid er utenkelig innen alternativ behandling, vi tenker helhet. Du vil jo ikke polere bilen før du har vasket den!” Hilde

WHO

I følge Verdens Helseorganinsasjon så skal nå alternative behandlingsformer prøves før det gis resept på medisiner for kroniske tilstander.

SE TIL DANMARK

Danske myndigheter har skjønt at alternativ medisin kan brukes ved siden av moderne medisin. Hver 5.danske bruker soneterapi. Danskene får tilskudd fra staten for soneterapibehandling.

MASSASJE HJELPER PÅ SMERTE

I A-magasinet 10. februar 2012 refereres det til en forskningsartikkel om fordeler av massasjeterapi. Under tema «Aktuell viten har vi sakset følgende:

«Nå har forskere funnet ut hvorfor massasje lindrer verkende muskler: Massasjen setter i gang gener som hjelper musklene i å  helbredes og stopper gener knyttet til betennelse. I en studie  hvor forskere undersøkte vev av masserte lår, fant de større grad av cellereparasjon enn i ikke-masserte lår. Og de fant  mer av gener som stimulerer mitokondriene, de deler av cellene som forbrenner energi, og får de til å formere seg. Altså kan massasje ordineres ved siden av betennelsesdempende medikamenter mot verkende og betente muskler, skriver Science Translational Medicine.»

Første forskningsprosjekt i Norge

I 2015 ble det besluttet å kjøre et forskningsprosjekt her i Norge på Soneterapi ved Bihulebetennelse. Det skal gjennomføres av NAFKAM i Tromsø.

Denne måneden

oktober 2021
M T O T F L S
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Bare kjekt å ha månedens kalender lett tilgjengelig.

Følg og lik på Google

Spørsmål eller innspill?

Send dem til meg

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Tlf nr (obligatorisk)

Emne

Melding

Utviklet med WordPress og mal fra BWThemes.com