Fertilitet

babyfoot_480

MENSTRUASJON OG BARNLØSHET

PCOS står for Polycystisk ovariesyndrom. Det er en dysfunksjon i eggstokkene hos så mange som 20-25% av kvinner i fruktbar alder. Dysfunksjonen kommer av at det er flere follikler (eggblærer) i eggstokkene enn normalt. Dette kan gi blødningsforstyrrelser som igjen påvirker evnen til å bli gravid (fertilitet), fordi du blant annet ikke vet hvilken blødning som er den reelle mensen.

Kliniske tegn og symptomer på tilstanden er at disse kvinnene kan ha typiske tegn som hyperandrogenisme som kan vises ved uønsket hårvekst i ansiktet, uregelmessig menstruasjon, manglende eggløsning, samt tendens til akne. Alt dette kan være resultater av for mye produksjon av mannlige kjønnshormoner fra eggstokkene. Hør med legen din om dette kan gjelde deg.

Den danske soneterapeuten Lone Victoria Schumann gjennomførte i 2006 et pilotprosjekt på PCOS sammen med Forenede Danske Zoneterapeuter, fertilitetsklinikken Trianglen i Hellerup og Syddansk Universitetet. Resultatet viste at for de 8 frivillige kvinnene med PCOS som meldte seg, hadde soneterapien en signifikant virkning på både sykluslengden og antallet av follikler i eggstokkene, undersøkt og fullt opp med ultralyd. Tre av de åtte ble gravide innen 3 måneder etter at prosjektet ble avsluttet. De hadde da gjennomgått soneterapibehandling i 6 mnd og postobservasjon i 3mnd. Les mer på www.fdz.dk.

 

Det gjelder egne retningslinjer for gravide siden soneterapi og akupunktur ofte brukes i behandling av barnløshet og ved IVF behandling (innsetting av egg). Snakk med en godkjent Fagskole Soneterapeut om dette.

Denne måneden

desember 2021
M T O T F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Bare kjekt å ha månedens kalender lett tilgjengelig.

Følg og lik på Google

Spørsmål eller innspill?

Send dem til meg

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Tlf nr (obligatorisk)

Emne

Melding

Utviklet med WordPress og mal fra BWThemes.com